De 10 beste zakelijke apps

Je kan het bijna niet meer weg denken, bijna iedereen heeft een smartphone. Als je nu zo’n dure smartphone hebt wil je daar graag zo veel mogelijk mee kunnen doen. Vandaag schrijf ik over wat apps die voor veel ondernemers handig (kunnen) zijn. We zullen vast niet alles meenemen, ook kan het zijn dat je voor bepaalde apps een abonnement nodig hebt. 

1. De bank app

De belangrijkste app die bijna iedereen heeft is een bank app, je wilt natuurlijk altijd op de hoogte zijn van je liquide middelen. Er zijn een aantal verschillen per app, een paar belangrijke punten die handig voor jou onderneming kunnen zijn:

  • Saldo checken
  • Eenvoudig geld overmaken
  • Inzien van creditcards, verzekeringen en leningen
  • Betaalpas aanvragen of blokkeren in geval van diefstal
  • Gebruiksvriendelijk
  • Klantenservice bereikbaar via chat
  • Ontvangen van alerts m.b.t. overboekingen, afschrijvingen en automatische incasso’s
  • Aan-/uitzetten van opties zoals Wereldbetalingen of contactloos betalen

Wat is de beste bank app voor mobiel bankieren? | Bank Nu

2. Office/Cloud

Bij MWD Finance werken we met Microsoft Office, de microsoft office apps bestaan uit o.a: Excel, Word, Powerpoint en Teams. We werken ook met Sharepoint/Onedrive, hierdoor kunnen we op elk apparaat gegevens ophalen en samenwerken met onze collega’s. Andere bekende Cloud software is Dropbox

Mobiele Microsoft 365-apps voor Windows 10 Mobile, Microsoft 365 Mobile

 

3. Administratie software

Bij MWD Finance werken we voornamelijk met Snelstart, en niet alleen wij, maar ook onze klanten zelf!  Via de app van Snelstart kan je rapportages inzien, facturen versturen en bonnen inlezen. Zo heb je altijd inzicht in je financiële administratie, en kan je in de hele wereld je facturen eenvoudig versturen en je inkoopbonnen inlezen.

SnelStart voor Android, IOS en web

4. Google apps

Google is één van de grootste bedrijven uit de wereld, en kunnen we niet weglaten uit dit lijstje. Als je nu als onderneming een website gaat maken, kan je via Google Analytics meten hoeveel bezoekers je website trekt. Dat niet alleen, je kan nog veel meer gegevens van je bezoekers bekijken. Een andere belangrijke app van Google is Mijn Bedrijf. De eerste stap om gevonden te worden op Google is via Mijn Bedrijf, hier kan je er ook voor zorgen dat je toekomstige klant alle algemene informatie over je bedrijf heeft. 

4. Facebook Business Suite

Dan komt Facebook, na Google ook een enorm bedrijf natuurlijk. Niet iedere ondernemer heeft een Facebookpagina, maar het is een platform waar je heel veel mogelijke klanten mee kunt bereiken (en heel; specifiek kunt targeten). Facebook biedt nog niet heel lang voor ondernemers de Business suite app aan. Hier kun je berichten maken en plannen, statistieken vinden, de interactie met je volgers beheren en advertenties maken. 

5. Outsmart

Voor de bedrijven met personeel op de weg is Outsmart een goed systeem om je planningen te maken, en je werknemers automatisch werkbonnen door te sturen. Werknemers kunnen makkelijk hun planning terugvinden (met werkdetails), uren registreren en klantgegevens opzoeken. Nadat de klus voltooid is kan er automatisch een factuur verstuurd worden, die daarna weer automatisch in de boekhouding komt. 

6. Teamleader

Teamleader is naar mijn mening een heel mooi systeem voor de verkoopafdeling van je onderneming. Je kan aanvragen via verschillende kanalen binnen laten komen, o.a. een contactformulier op de website. Daarna kan je de offertes maken, en de vervolgstappen om de offerte binnen te halen. Uw verkopers kunnen makkelijk hun planning maken en terugbelverzoeken in plannen. Daarna is het zelfs mogelijk om een projectplanning bij te houden en om de facturatie te doen. 

7. Zenvoices

Je kan de inkoop altijd direct in je administratieprogramma invoeren. Bij sommige bedrijven raadt MWD Finance echter aan om Zenvoices te gebruiken voor de factuurverwerking. In Zenvoices is het een fluit van een cent om inkoopfacturen te boeken, tevens kan je ze altijd heel eenvoudig opzoeken. In een order tussen de papieren bladeren is echt verleden tijd. Uiteraard hoort hier een app bij waarmee het mogelijk is om foto’s te maken, zodat je onderweg het bonnetje meteen in je administratie kunt zetten. Hierna mag je het bonnetje weggooien, omdat je voldoet aan de eisen die de belastingdienst hanteert voor de bewaarplicht. 

8. Woocommerce

Voor de webshopondernemers is Woocommerce een must-have, onder de voorwaarde dat je wel een Woocommerce webshop hebt. Op de app kan je eenvoudig je online winkel beheren, statistieken inzien en eenvoudige aanpassingen verrichten.

9. Visionplanner

De jaarrekening maakt MWD Finance niet meer op de ouderwetse manier in Excel. MWD Finance werkt met Visionplanner voor de jaarrekening samen te stellen, daarnaast dienen we de aangifte vennootschapsbelasting in bij de belastingdienst, en deponeren we de jaarstukken bij de kamer van koophandel. Visionplanner heeft ook een app voor de klant gemaakt, om zo de klant inzicht te geven in verschillende dashboards. De belangrijkste functie is eigenlijk dat de klant de jaarrekening kan goedkeuren via de app, dit bespaart onnodige afspraken of mailcontact, met één druk op de knop keurt u het goed!

10. Wefact

Er zijn veel programma’s om te factureren, MWD Finance werkt naast Snelstart met Wefact. Wefact is een programma gespecialiseerd in factureren, bijna alle mogelijkheden die je kunt verzinnen bezit Wefact. Mocht u nu een Snelstart administratie hebben en niet helemaal over willen stappen, geen probleem! Een koppeling met Wefact zorgt ervoor dat alle verkopen ook geëxporteerd worden naar de administratie.