Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MWD Finance houdt zich bezig met maatschapelijk verantwoord ondernemen, om zo een bijdrage aan een betere wereld te leveren. We gebruiken drinkflessen van Dopper, de waterfles met een missie. Dopper heeft als missie het plastic gebruik te verminderen, MWD gebruikt geen wegwerp bekertjes/flesjes. Voor de koffie maken we gebruik van Starbucks fair trade koffie, daarnaast houdt Starbucks zich ook bezig met een milieu beleid.

MWD Finance probeert zoveel mogelijk digitaal te doen, om zo min mogelijk papier te gebruiken. Tegenwoordig kan je via de e-mail of per whatsapp bijna alle communicatie verrichten, echter blijft de belastingdienst nog aanvragen per papier vragen, dit zijn dus bijna de enige portokosten die gemaakt moeten worden. Verder wordt de printer meer gebruikt als scanner dan om te printen. Het A4 papier is voorzien van een FSC keurmerk, dit betekent dat het hout wat gebruikt wordt voor het papier te maken op verantwoord bosgebruik wordt gecontroleerd. Daarnaast is het voorzien van een Ecolabel, dit betekent dat het duurzamer geproduceerd is dan andere soortgelijke producten. De cartridges worden voor meer dan 40% met gerecycled plastic gemaakt. 

Veel afspraken worden online of op het kantoor van MWD Finance gedaan, soms kiezen we ervoor om bij de klant de afspraak te houden. Mikey rijdt zelf in een elektrische auto, zo is er geen CO2 uitstoot. Daarnaast laadt hij energie bij met groene stroom, dit is momenteel de beste milieuvriendelijke transport oplossing.

Bij de aanschaf van nieuwe apparatuur wordt er ook gekeken naar het energie verbruik, zo hebben we twee Eizo FlexScan monitoren EV2455-BK die TCO gecertificeerd zijn. Daarnaast hebben we tweedehands meubilair aangeschaft, zo dragen we bij aan een circulaire economie.  

Om te werken aan een betere samenleving vindt MWD Finance sport belangrijk voor jong en oud, dit toen we tegelijkertijd met lokale naamsbekendheid te creëren. Daarom hebben we bij voetbalvereniging SCO  een reclamebord.